A DUREX óvszerek hatékony fogamzásgátló eszközök, melyek segítenek megelőzni a nem kívánt terhességet. Az óvszer egy egészséges védekezési módszer, amely nincs káros hatással a szervezetedre, könnyen beszerezhető és könnyű használni.

És ami a legfontosabb - védelmet nyújt mindenféle SzTB (szexuális úton terjedő betegség) terjedésével szemben. Néhány ez utóbbiak közül:

HIV/AIDS
Chlamydia és a kismedence gyulladása (PID)
Nemi szervi herpesz (Herpes vaginalis)
Kankó ("Tripper" Gonorrhea)
HPV (HUMAN PAPILLOMA VÍRUS)
Vérbaj (Syphilis)
Gombásodás, szájpenész
TRICHOMONIASIS
Hepatitisz A, B

DUREX óvszer - az egészséges választás azoknak, akik vigyáznak magukra és partnerükre.

HIV (EMBERI IMMUNHIÁNYT OKOZÓ VÍRUS)
AIDS (SZERZETT IMMUNHIÁNYOS TÜNETEGYÜTTES)

Biztosan tudod, amit tudnod kell?

Tehát már sokat hallottál a HIV-ről és az AIDS-ről a médiákban, de tényleg tudod, hogy mi a különbség köztük, hogy hogyan terjed, és hogyan tudod megvédeni magad és partnere(i)d? Olvass tovább!

Mielőtt elkezdenénk beszélni a biztonságos szexről és az óvszerhasználatról - ami természetesen fontos, amikor a HIV-ről és az AIDS-ről van szó - tisztázzunk néhány tényt:

 • A HIV egy vírus, amely megtámadja és legyengíti az immunrendszerünket. Az immunrendszer a testünkön belül található, és az a dolga, hogy leküzdje a legtöbb fertőzést.
 • Ha egyszer a HIV bekerül az immunrendszerbe, az örökre bennünk is marad. Van, akinek évekig lappang a vírus a szervezetében, és egészségesnek érzi magát, illetve jól néz ki, de azért képes tovább fertőzni. Van akit gyorsabban legyengít.
 • Az AIDS számos halálos, gyógyíthatatlan betegséget alapoz meg, mint például a rákot, ami azért fejlődik ki, mert a HIV vírus legyengítette az immunrendszert.

Terjedés

A vírus nem sokáig életképes a testen kívül, és rosszul tűri a hőmérséklet-, illetve fényváltozást. Így a fertőzés az olyan testváladékok keveredésével lehetséges, mint például:

 • a sperma vagy hüvelyi váladék: védekezés nélküli hüvelyi, anális vagy orális szexen keresztül.
 • a vér: injekciós tű közös használatával vagy fertőzött vér átömlesztésével.
 • az anyatej: fertőzött anya a gyermekének. Egy fertőzött anya terhesség alatt, és szülés során is megfertőzheti gyermekét.

Ma már nyilvánvaló, hogy a vírus NEM terjed a következő módokon:

közös WC, közös pohár vagy csésze használata során, uszodában, illetve csók útján. Tehát ne vesztegesd az időd az aggódással… csak gondolj arra, hogyan tudod megakadályozni, hogy a vírus a te vagy partnered testébe kerüljön!

HIV teszt, nem AIDS teszt

Az egyetlen módja, hogy megtudd, hogy valaki HIV pozitív-e (található-e szervezetében HIV), a HIV teszt. Általában 3 vagy több hónap után mutatható ki a vírus a vérben, miután megfertőződött valaki. Tehát a rendszeres tesztben bízni nem tekinthető biztonságosnak - ez HAZÁRDJÁTÉK! Ha többet szeretnél tudni a tesztelésről, kérdezz meg egy egészségügyi szakembert! Ma még nincs gyógyszer a HIV ellen, de a megfelelő életstílus és diéta könnyebbé teheti az életet a vírushordozó számára.

CHLAMYDIA

A Chlamydia és a kismedence gyulladása

A Chlamydia egy egysejtű élőlény, a gazdasejtben szaporodó parányi baktérium, ami szexuális úton terjedő betegségek egyik leggyakoribb okozója, megfertőz nőt és férfit egyaránt. Fertőzött nőknél a Chlamydia okozhat kismedence-gyulladást, méhnyakgyulladást folyással, ami terméketlenséghez vezethet (nem lehet gyermeke). A fertőzés komolysága miatt fontos a Chlamydia azonnali kezelése, hogy később ne érjen csalódás az életben. Lehet, hogy egy kisbaba most még nincs napirenden, de mi lesz, mondjuk tíz év múlva?

A Chlamydia tünetei:

Tapasztalhatsz:

 • Gyakori vizelési ingert, fájdalmas, égető érzést vizelés közben
 • A hímvessző víz vagy tejszínű váladékozását, főleg reggel ébredés után (ez más fajta folyadék, mint a sperma, vagy az ejakuláció előtti váladék!).
 • Furcsa váladékot a hüvelyből, a húgycsőből vagy a végbélnyílásból.
 • Sok nő soha nem tapasztal semmilyen tünetet annak ellenére, hogy fertőzött! Érdemes Chlamydia tesztet csináltatni, ha mostanában volt más nemi betegséged, pl. kankó (gonorrhea)!

Ha te/partnered úgy gondolja, hogy bármilyen SzTB-vel fertőzött, keressetek fel egy specialistát, és végeztessetek egy általános vizsgálatot! Ez megvédhet benneteket attól, hogy komolyabb fertőzések alakuljanak ki.

Védekezés

Mint számtalan szexuális úton terjedő betegségnél, úgy a Chlamydia estében is, a fertőzések elleni csatában az egyetlen igazi segítség az elővigyázatosság. Ha hüvelyi, anális vagy orális szexet folytatsz, mindig BIZTONSÁGOS SZEX legyen, használj DUREX óvszereket!

NEMI SZERVI HERPESZ: vagy egyszerűen herpesz

Üdvözlünk a Herpesz családban… mi is ez pontosan?

A herpesz egy vírusfertőzés, amely az idegrendszert támadja meg. Abból a családból származik, amelyikből a bárányhimlő, az övsömör vagy a Pfeiffer-féle mirigyláz. A nemi szervi herpesz vírus a herpesz simplex vírusok közé tartozik, amelyeknek két fajtája van.

Herpesz A: herpesz kiütést okoz a száj és az orr környékén ("csúz")

Herpesz B: herpesz kiütést okoz a nemi szervek és a végbélnyílás környékén, amely átterjedhet a szájra is.
A herpesz az idegrendszerben lappang, hogy kitörjön, amikor gyengének vagy idegesnek érzed magad. IGEN, pont akkor, amikor nem szeretnéd! Igazán szép, nem?

Mik a tünetek?

Nők és férfiak egyaránt megfertőződhetnek, és az alábbi tünetek közül egy vagy több jelentkezhet:

 • Égető, viszkető vagy szúró érzés a nemi szervek vagy a végbélnyílás környékén
 • Influenzaszerű tünetek: láz, fej- és hátfájás
 • Fájdalom a combban, a lábban vagy az ágyék tájékán
 • Kis hólyagok, amelyekben színtelen folyadék van. Ha kilyukasztják őket, fájdalmas, piros fekély marad a helyén
 • Ezek a kis hólyagok elrejtőzhetnek a hüvelyben, a méhnyakban vagy a végbélben

Ha egyszer megfertőződtél a herpesz vírussal, akkor az benned is marad, mivel még nincs gyógyszer a vírus ellen. NE FÉLJ! Ez nem életveszélyes, de mindig kérj tanácsot az orvosodtól: nőgyógyásztól, bőrgyógyásztól, urológustól! Ök ajánlani tudnak olyan gyógyszereket, amelyek szabályozni képesek a hólyagok megjelenését, és segítenek szembeszállni a vírussal.

Ha úgy gondolod, hogy fertőzött vagy, kérd meg az orvosodat, hogy végezzen vizsgálatot! Így meg tudod védeni a partnere(i)det a fertőzéstől!

Hogyan terjed? A herpesz (vagy közönséges herpesz) a nemi szerveken át vagy szájon keresztül terjed:

 • Ha egy fertőzött partnerrel történik az orális, anális vagy hüvelyi szex, a herpesz tünetei jelentkezhetnek rajtad.
 • Ha megérinted a partnered fertőzött száját / péniszét / hüvelyét / végbélnyílását, azután pedig a saját szádat, vagy nemi szervedet.

Ne csak reménykedj…

Ha aggódsz, hogy herpeszed vagy más szexuális úton terjedő betegséged van, a biztonságos szex DUREX óvszerrel egy jó ötlet! Valamint próbálj beszélni a partnereddel és lehetőség szerint rendszeresen ellenőriztesd az egészségedet, főleg ha új kapcsolatba kezdesz! Sok ember túlságosan zavarban van ahhoz, hogy beszéljen a fertőzéséről, vagy egyszerűen nem tud róla. Tehát nem bízhatsz abban, hogy partnered tud róla, illetve hogy ez ügyben őszinte!
Tehát gondolj a BIZTONSÁGOS SZEXRE, gondolj a DUREX óvszerekre!

GONORRHOEA: Kankó, vagy tripper

A gonorrhoea egy eléggé elterjedt szexuális úton terjedő betegség (SzTB). Kórokozója egy kicsi, kettősgömb alakú baktérium, ami szeret a test meleg, nedves részein élni… Igen, kitaláltad a hüvelyben, a méhnyakban, a húgycsőben, a végbélben és a torokban! Elrejtőzik, és csak arra vár, hogy megfertőzzön valakit hüvelyi, anális vagy orális szex során.

Tünetek:

Mint számos SzTB-nél, a kankónál is nehezen állapítható meg, hogy fertőzött vagy-e, hacsak nem veszel részt egy vizsgálaton. Ennek ellenére felismerhetők a következő tünetek:

Nőknél:

 • Megnövekedett hüvelyi váladékozás, ami lehet sűrű vagy vízszerű, sárga, illetve zöldes
 • Fájdalom vizelés közben
 • Torokfájás

Férfiaknál:

 • Fehér vagy sárga váladék szivárgása a hímvessző végéből… amely foltot hagyhat a fehérneműn
 • Fájdalom vizelés közben
 • Viszketés vagy váladék a végbélnyílásnál
 • Torokfájás

Gyógyítása

Ha szokatlan váladékot tapasztalsz, illetve úgy gondolod, hogy kankód vagy más SzTB-d van, mindig keresd fel az orvosodat! Ö néhány fájdalommentes vizsgálatot fog rajtad elvégezni, és megfelelő gyógymódot ajánl. Ha a korai szakaszban felfedezik a kankót, akkor antibiotikum-kúrával teljesen meggyógyítható. A partnere(i)det is kezelni kell, hogy elkerüljétek az újrafertőződést!

Ne feledd!

Gondolj mindig arra, hogy megvédd magad és partnere(i)det a kankótól és más SzTB-ktől, úgy, hogy biztonságos szexet folytatsz, és DUREX óvszereket használsz! A védekezés nélküli szexuális kapcsolat - hazárdjáték! Soha nem tudhatod, hogy milyen fajta fertőzést kaphatsz el, bármennyire is bíztok egymásban! A szeretkezés legyen élvezetes, ne kelljen közben aggódni!

HPV (HUMAN PAPILLOMA VÍRUS)

Szereted a partnered, minden hibájával együtt?

Megkérdezni szerelmedet, hogy HPV-hordozó-e - nemcsak kiábrándító, de néha nagyon nehéz is megválaszolni, mivel ez a vírusfertőzés nagyon nehezen észrevehető, szinte nem is jár tünettel. A HPV egy olyan vírus, ami a test különböző részein okozhat szemölcsöket (kis, fehér, húsos kinövések). A szemölcs egyik fajtája a nemi szerveken jelenik meg - a vaginán, a méhnyakon, a szeméremajkakon, a hímvesszőn, a végbélnyíláson, a végbélben vagy a húgycsőnyílásnál.

Az egymással szexuális kapcsolatba kerülők könnyen átvihetik a vírust egymásra szexuális érintkezés során, vagy akár a fertőzött terület megérintésével. A HPV-vel fertőzött nők feltétlenül beszéljenek a nőgyógyászukkal, mert ez a vírus elősegítheti rákosodás előtti állapotban levő sejtek kialakulását a méhnyakban! A rendszeres citológiai kenetvizsgálat segít felfedezni a vírust, és így megelőzhető a méhnyakrák kialakulása.

Hogyan gyógyítható?

Bár a HPV gyógyítható, de hosszú ideig tart amíg meggyógyulsz. Ez a vírus a hámsejtekben szaporodik. Számos különféle gyógymód ismert ellene, mint például: a lézeres kezelés, a fagyasztás, a műtét, a receptre kapható gyógyszerek és a kémiai égető hatású vegyszerek. Ha te vagy partnered észrevesz egy szokatlan kinövést a nemi szervek tájékán, vagy viszkető, égő érzést tapasztalsz a húgycsőben, vagy aggódsz, hogy elkaptad ezt a fajta vírust, beszélj egy nőgyógyásszal… és NE próbáld magadat meggyógyítani! Mindkettőtöket kezelni kell!

Légy előrelátó!

Mivel nehéz előre tudni, hogy valakinek van-e szemölcsvírusa vagy akár bármely más szexuális úton terjedő betegsége (SzTB-je), ezért okos dolog biztonságos szexet folytatni DUREX óvszerek használatával! A DUREX óvszerek megvédenek téged az SzTB-k terjedésétől. Használatukkal megkímélheted magadat a felesleges aggodalmaktól, illetve az időigényes gyógyítási folyamattól!

SZIFILISZ: A VÉRBAJ… egy nagyon régi elnevezése ennek a nagyon régi nemi betegségnek

Egy királyokhoz illő betegség

A szifilisz napjainkban nem nagyon elterjedt betegség… Bár, ha nem kezelik, akkor ez még ma is halálos, szexuális úton terjedő betegség (SzTB). Ady Endre mellett a szóbeszéd szerint szifiliszben halt meg VIII. Henrik is, a brit Tudor uralkodóház királya, akinek hat felesége és számos szeretője volt. Lefogadom, hogy a jó öreg Henrik nem hallott a BIZTONSÁGOS SZEX-ről és a DUREX óvszerekről!
A szifilisz egy spirál alakú baktérium, amely vért és más váladékot fertőz meg. Ha nem kezelik a korai szakaszban, nagyon komoly betegséggé válhat, ahogy ezt az öreg Henrik is tapasztalta.

Három szakasza lehet a betegségnek:
 • Első szakasz: fájdalom nélküli seb keletkezik a vaginán, a péniszen, néha a szájon és a végbélnyíláson, illetve a környékükön. Ez a seb a fertőzéstől számított 1 és 12 héten belül jelenik meg, és általában 2-3 hétig látható.
 • Második szakasz: kiütések jelennek meg a bőrön testszerte a fertőzéstől számított 2-6 hónapon belül, influenza-szerű tünetek jelentkeznek, úgy mint láz, fejfájás és torokfájás.

A fenti két szakasz nem minden esetben jól észlelhető.

Ha nem kezelik, kialakulhat az utolsó szakasz, amely meglehetősen ritka, és az első fertőzést követően sok év múlva jelentkezhet:

 • Harmadik szakasz: maradandó károsodás a szívben, az agyban, és más szervekben, akár halálos kimenetellel.

Hogyan kerülhetjük el az utolsó szakaszt:

Ha te vagy a partnered szifiliszre, vagy más SzTB-re gyanakodtok, mindig keressétek fel a nőgyógyászt vagy az urológust, és beszéljétek meg az orvossal! Ö tanácsot ad majd nektek, és általános SzTB-tesztet végez. Ha szifiliszed van, akkor egy antibiotikum-kúrát (tablettát vagy injekciót) ír fel az orvos, ami megszünteti a fertőzést. NE FELEDD, nagyon fontos, hogy mindkét szexuális partnert megvizsgálják, hogy elkerüljétek az újrafertőződést! A kúra után újra felül kell vizsgálnia az orvosnak, hogy megbizonyosodjatok arról, hogy mindketten meggyógyultatok!

Más óvintézkedések

Bármikor is szeretkezel, soha ne feledkezz meg a BIZTONSÁGOS SZEX-ről, és használj DUREX óvszereket! Ez segít megvédeni téged és partneredet a szifilisztől és mást SzTB-ktől!

GOMBÁS FERTÖZÉSEK
A gombásodást egy ártalmatlan gombafajta (Candida albicans) okozza, amely az emberi bőrön, a szájban és a belekben él. Néha ez a gomba túlzott mértékben elszaporodik, általában stressz, hajszolt életmód és fáradtság miatt legyengült immunrendszer esetén. Ilyenkor kellemetlen tüneteket okozhat mind a nőknél, mind a férfiaknál.

A gombafertőzés tünetei:

Férfiaknál:

 • Viszkető, égő érzés és irritáció a fitymán vagy a makkon
 • Pirosodás vagy piros foltok a fityma alatt vagy a makkon
 • Nehézség a fityma visszahúzásakor
 • Sürü, sajtszerű, fehér váladék a fityma alatt
 • Váladékképződés a húgycsőben

Nőknél:

 • Hüvelyi folyás, ami sürü, túrós, kellemetlen szagú, lúgos váladék
 • Viszkető érzés, fájdalom és pirosodás a hüvelybemenetnél, a szeméremajkakon vagy a végbélnyílásnál
 • Duzzadt szeméremajkak
 • Fájdalom közösüléskor, ill. vizeléskor

Gyógyítása

Ha úgy gondolod, hogy gombás fertőzésed vagy más szexuális úton terjedő betegséged van, mindig fordulj szakemberhez! Miután elvégezték a tesztet, ami kimutatja a gombát, a kezelés már egyszerű. A férfiaknak általában krémet adnak, amivel be kell kenni a péniszt, illetve a fertőzött területet. Nőknek szintén gombaölő krémet írnak fel, illetve hüvelykúpot adnak (kis, mandula alakú tabletta, amit a hüvelybe kell helyezni), ami olyan, mintha tampont helyeznél fel. Ezeket gyakran kiegészítik mindkét fél számára tablettával, hogy a bélből is kipusztuljon a gomba.

Hogy a viszketést és a fájdalmat enyhítsd a nemi szervedet csak tiszta vízzel mosd és kerüld a szappan vagy a fürdőhab használatát, mivel ezek irritálhatják a fertőzött területet! Viszont a savas hatóanyagú tisztálkodó szerek segítenek a váladék eltávolításában és a gyógyulásban (pH 4,5). Mindkét fél kezelése szükséges, mert egyébként oda-vissza fertőzhetitek egymást közösülés során!

Védekezés

A gomba jól fejlődik meleg, nedves és sötét környezetben. Ha mostanában volt gombás fertőzésed, akkor:

 • Ne viselj szűk és nem pamutból készült fehérneműt!
 • Ne viselj szűk nadrágot, nylon harisnyát, vagy farmert!
 • Ne használj illatosított szappanokat, vagy intim dezodort!
 • Ha lehetséges, ne szedj antibiotikumokat, mert ezek a gombák szaporodását elősegítik… kérj orvosodtól tanácsot, ha antibiotikumot javasol!

Teendők

Bár gombafertőzést közösülés nélkül is lehet szerezni, mégis a szexuális úton terjedő betegségekhez (SzTB-k) tartozik. Ha neked vagy a partnerednek bármilyen SzTB-je van, nagyon könnyű megfertőzni egymást közösülés útján! A biztonságos szex a DUREX óvszerekkel segíthet megvédeni titeket ettől… BIZTONSÁGOS SZEX = DUREX.

TRICHOMONIASIS
A Trichomonas egy egysejtű ostoros állat (élősködő), amely a hüvelyben és a húgycsőben található. Az általa okozott betegség a trichomoniasis. Nők és férfiak egyaránt elkaphatják, ezért fontos, hogy megmondd partnerednek, ha esetleg fertőzött vagy! Nem könnyű megállapítani, hogy fertőzött vagy-e mivel ez a kis parazita nagyon tartózkodó, nem jelentkezik, és nem mutatkozik be magától!

Tünetek:

Ez a fertőzés jobban érinti a nőket, mint a férfiakat, de a nők megfertőzhetik partnereiket szexuális érintkezés közben. Ritkán okoz tüneteket, de ha jelentkeznek, akkor a főbb tünetek a következők:

 • Sürü, habos, halszagú, zöldes váladék a hüvelyben
 • Bő folyás
 • A férfiak szokatlan váladékozást, vagy fájdalmat észlelhetnek a péniszben, vagy egyáltalán nem tapasztalhatnak semmit, de ennek ellenére hordozhatják a parazitát.

Kezelés

A Trichomoniasisnál és más szexuális úton terjedő betegségnél a kezelést, és a vizsgálatokat is a nőgyógyászaton/urológián végzik. Mindkettőtöket, a partneredet és téged egyaránt kezelni kell, hogy elkerüljétek az újrafertőződést! Mindkettőtöknek egy 10 napos gyógyszeres kúrán (metronidazol) kell átesnetek, hogy megszabaduljatok a parazitáktól és a fertőzéstől. Előfordulhat, hogy azt javasolják nektek, hogy kerüljétek a szexuális kontaktust a kezelés időtartama alatt.

Küzdelem a Trichomonas ellen

Az egyetlen módja annak, hogy elkerüld a Trichomoniasist vagy más SzTB-t, ha biztonságos szexuális életet élsz a DUREX óvszerek használatával! A védekezés nélküli szexuális kapcsolat hazárdjáték, ami egy érzelmes éjszakát rémálommá változtathat!

HEPATITIS
A hepatitis májgyulladást jelent. A gyulladást okozhatja a hepatitis vírus vagy a folyamatos drogozás, illetve az alkoholizmus. Igen, egy zűrös éjszaka után nem csak a fejed szenved!

A hepatitis néven ismert vírusnak, számos változata létezik, de a fő változatokat A, B vagy C-nek hívják. Ez függ a vírus típusától, a betegség hosszúságától és a vírus erősségétől. A hepatitis A fertőzött étellel és itallal terjed, illetve, ha rosszak a higiénés körülmények… sátras túrázók vigyázat! A hepatitis C és B nagyon hasonlóak, de a hepatitis C ellen ma még nem létezik védőoltás!

A hepatitis B (főleg erről fogunk szót ejteni) általában védekezés nélküli közösülés útján terjed, vagy ha fertőzött vérrel, nemi váladékokkal, nyállal vagy vizelettel kerülsz kapcsolatba. A védekezés nélküli szexuális kapcsolatkor, a hepatitis B vagy C veszélyének vagy kitéve! De ne feledkezz meg a többi szexuális úton terjedő betegség (SzTB) veszélyéről sem!

Elkaptad vagy nem?

Meglehetősen nehéz megállapítani, hogy fertőzött vagy-e valamelyik hepatitis vírussal, mivel néhány vírushordozónak nincsenek tünetei, de ennek ellenére képesek megfertőzni másokat. A hepatitis B tünetei a fertőzést követő 6-23 hét múlva jelentkeznek. A hepatitis A és B - néha a C - fő tünetei a következők:

 • Sárgaság - a bőr sárgának látszik
 • Hányás, hányinger és láz
 • Influenzaszerű tünetek: torokfájás vagy köhögés
 • A vizeleted sötét színű lesz, a széklet pedig világos

Segítség a hepatitis ellen

A hepatitis A, B és a C ellen létezik gyógymód, ami nagyon változatos lehet a hepatitis fajtájától függően. Máj- és emésztőrendszer vizsgálatokat végeznek el rajtad, és felírják a megfelelő gyógyszert. A kezelés akár hónapokig is eltarthat, attól függően, hogy milyen súlyos a fertőzésed. Mivel a hepatitist nagyon könnyű átadni, sokkal könnyebb, mint a HIV vírust, vagy más SzTB-t, ezért nagyon fontos, hogy óvatos legyél a mindennapi tevékenységeid és a szexuális érintkezéseid során! Ha aggódsz, hogy hepatitiszfertőzésed, vagy más SzTB-d van, mindig beszéld ezt meg a nőgyógyászoddal vagy a kezelőorvosoddal! A hepatitis A és a B ellen létezik védőoltás a hepatitis C ellen viszont nem!

A Hepatitiszfertőzés nem ok a bánkódásra!

Ha te vagy partnered megfertőződtetek valamelyik fajta hepatitisszel, akkor:

 • Szeretkezés közben mindig törekedjetek a biztonságos szexre a DUREX óvszerekkel (a nem fertőzött partnernek védőoltás javasolt, hogy ő ne fertőződjék meg)!
 • Soha ne használjatok közös tűt, injekciós készűlékeket, borotvát, fogkefét vagy ollót!
 • Mindig takarítsátok fel a vérfoltot fertőtlenítő szerrel, és ragasszátok be a sebeket sebtapasszal (különösen, ha ételhez nyúltok)!
 • Ha olyan sportot űzöl, ahol közvetlenül érintkezel a sporttársakkal, ne folytasd a sportot, amíg a seb be nem hegedt!

Mivel a hepatitisz könnyen terjed, nagyon fontos, hogy mindannyian gondoljunk a megelőzésre! Szexuális érintkezés közben a DUREX óvszerek használatával minimálisra csökkenhet a vírusfertőzés és más SzTB-k terjedésének a veszélye! Ne feledd - BIZTONSÁGOS SZEX = DUREX!